Anne elsker livet på permanent hjemmekontor

I april 2021 lanserte IT-konsulentselskapet Experis avdelingen «AnyShore – en heldigital arbeidshverdag».

Nytt for denne avdelingen er at medarbeiderne selv kan velge hvor de vil bo og jobbe fra. Satsingen legger til rette for ansatte som ønsker å tilbringe mer tid på hytta, i utlandet eller har en drøm om å flytte ut av byen, men samtidig kunne jobbe med utfordrende arbeidsoppgaver og kunder.

Anne Landro Anyshore

Allerede i full gang
Interessen for «Anyshore» har vært stor, og avdelingen har allerede gjort en rekke ansettelser. Totalt har over 200 personer vist interesse for nysatsingen.

– Hittil har vi ansatt fem erfarne konsulenter som allerede er i full gang med prosjekter for kundene våre. Vi omsetter allerede for mange millioner, og har fått forsterket tankene våre om at en slik avdeling fungerer godt i praksis, og at den dekker et stort behov, sier Øyvind Stensby, som er ansvarlig for Anyshore-prosjektet i Experis.

Slutt på pendling
En av de nyansatte i avdelingen er 43 år gamle Anne Landro i Lillestrøm. Hun fikk øynene opp for å jobbe hjemmefra under det første koronautbruddet i 2020.

– Da korona først kom, tenkte jeg at jeg bare ville orke en uke på hjemmekontor, men etter hvert oppdaget jeg at det var det beste som har skjedd meg, forteller hun.

I tillegg til at Landro hadde erfaring med å jobbe remote og digitalt, slapp hun togpendlingen mellom Lillestrøm og Oslo. Det ble utslagsgivende for at hun takket jeg til stillingen som Senior UX-designer i Experis og Anyshore-avdelingen.

– Hver uke sparer jeg en arbeidsdag i tid på å slippe å pendle. Det gjør at jeg kan bruke mer tid på det jeg liker å gjøre, og det gir meg mer energi. Jeg har en bedre worklife-balance, og mer energi til å både andre ting og til jobb, forteller hun.

Digitalt sosial
Bergenseren som har bodd i Lillestrøm siden 2008, har jobbet som konsulent gjennom hele sin yrkeskarriere. Hun frykter ikke at den permanente tilværelsen på hjemmekontor skal bli kjedelig.

– Jeg er veldig sosial og liker å samarbeide med andre, og det løser jeg fint gjennom remote og digitale møter. Og så har mulighet til å være med på fysiske møter om jeg ønsker det, forteller Landro.

For det er fullt mulig å være sosial fra hjemmekontoret eller hytta på fjellet.

– Det er mange som ønsker de ansatte tilbake på kontoret for å skape et godt sosialt miljø, men det sosiale trenger ikke å skje på et kontor, sier hun.

Vil ansette flere
Øyvind Stensby i Experis forstår godt at Anne Landro og andre velger en mer fleksibel arbeidshverdag.

– Det er mange som sliter med å få hverdagen til å gå opp med daglige pendlingen til jobb, kjøring og henting av barn på fritiden og andre nødvendige plikter. Det finnes effektive måter å løse hverdagsflokene på, sier Stensby.

Nå håper at han enda flere erfarne konsulenter tar kontakt.

– Anyshore har allerede blitt en stor suksess, men vi ønsker å ansette enda flere konsulenter. Vi håper spesielt at flere erfarne utviklere ønsker å bli en del av Experis, sier Stensby.

Ønsker du å lese mer om AnyShore og mulighetene det gir? Les mer her!