Administrerende direktør i Experis, Trygve Solem
Administrerende direktør i Experis, Trygve Solem
Trygve Solem
Administrerende direktør i Experis

“Som et av Norges største og ledende IT-selskap er det vårt ansvar å gjøre det vi kan for å gjøre verden til et litt bedre sted.”

ESG - Vårt bidrag

ESG – Environment (miljø), Social (sosiale forhold/rettigheter) og Governance (god ledelse) er viktigere enn noen gang. Vi tar vår del av ansvaret og setter fokus på det vi kan påvirke mest.

ESG

ESG er en del av vår forretningsstrategi, og fokuset vårt har alltid vært på det vi kan påvirke mest. Det som blir målt blir gjort, og i 2020 utvidet vi vårt ESG – engasjement gjennom å knytte oss opp mot «International Business Council's Stakeholder Capitalism Metrics». For å støtte dette måler og rapporterer vi våre tiltak på tre fokusområder: «People and Prosperity» – mennesker og muligheter, «Planet»- miljø og «Principels of Governance»- ledelse.

 

People & Prosperity - Vi setter oss ambisiøse mål for mangfold, likhet og inkludering. Vi er forpliktet til å utvikle talenter og påvirke i stor skala, slik at flere mennesker kan nyte en større andel av verdens velstand.

 

Planet - Vi setter oss vitenskapsbaserte ambisiøse mål som omhandler miljø og klima, og legger opp til null-utslipp.

 

Principles of Governance - Vi er forpliktet til å sette høye etiske standarder i vår bransje og lede virksomheten for å skape langsiktig verdi for alle interessenter.

 

ManpowerGroups rapport «Working to Change the World», beskriver hvordan vi setter og følger opp våre ambisiøse ESG-mål.  Rapporten handler om å kollektivt ta vare på mennesker og vår planet, og dette må gjøres raskt og med et enda større fokus enn tidligere. Vår ESG-rapport er en videreutvikling av vår bærekraftplan og våre bærekraftspilarer, og fokuserer på det som er viktigst og det som betyr mest for våre kandidater, medarbeidere og kunder.

 

Les ManpowerGroups ESG-rapport her.

 

 
Verdens mest etiske selskap

ManpowerGroup har blitt kåret til et av verdens mest etiske selskap 12 år på rad av Ethisphere Institute. Det er en anerkjennelse av arbeidet som gjøres i organisasjonen på etikk og samsvar, organisasjonskultur, styresett, samfunnsansvar og ledelse /omdømme. Experis er en del av ManpowerGroup.

Gullsponsor til ODA-nettverket

Experis er gullpartner til ODA, et nettverk som jobber for å bedre mangfoldet innen tech. ODA har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større kjønnsmangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn. Mangfold er helt essensielt i en tid der digital transformasjon og teknologi både gir uante muligheter for å løse noen av vår tids største utfordringer, men som også bidrar til økt risiko. 

 
 
Experis Academy - ferdigheter for fremtiden

Gjennom Experis Academy tilbyr vi graduateprogram utviklet i samarbeid med noen av Norges ledende IT-selskaper og Noroff, School of technology and digital media. Deltakerne deltar kostnadsfritt på programmet og får i tillegg lønn under utdanningen. Etter gjennomført utdanningsløp vil deltakerne få tilbud om fast ansettelse hos en av våre kunder eller fortsette som konsulent i Experis. 

 
 
 
Meningsfull sommerjobb

Sommeren 2020 sørget Experis for å gi seks studenter en meningsfull og lærerik sommerjobb. Selv om det var krise, og mange konkurrenter droppet sine planlagte utlysninger av sommerjobber, gjennomførte vi våre planer. I sommer jobbet derfor seks studenter med et pro bono-prosjekt for kulturorganisasjonen Dissimilis. Oppgaven var å utvikle en app som skulle automatisere fargenotasjonssystemet som Dissimilis har utviklet for mennesker med utviklingshemninger, der akkorder og noter er omgjort til fargekoder. På denne måten bidro sommerstudentene med å åpne musikkens verden for flere.

 
 
 
 
 
Experis - godkjent lærebedrift

Experis er en godkjent lærebedrift innen IKT-Servicefag. Hvert år tar vi inn flere lærlinger som ønsker seg en yrkeskarriere som IT-teknikere. Disse får sin daglige oppfølging fra oss, og bred arbeidserfaring ute hos våre kunder. I en bransje der det er vanskelig å finne nok flinke mennesker, er det en stor glede for oss både å kunne gi et samfunnsbidrag ved å tilby læreplasser i tillegg til at vi utvikler våre egne talenter for fremtiden.

 
 
 
Til topps i bærekraftrangeringen EcoVadis

Vi legger stor vekt på å drive forretningen på en samfunnsansvarlig og god måte. For at det ikke bare skal bli tomme ord har vi latt oss sertifisere innen dette området av den uavhengige organisasjonen EcoVadis. Vi er stolte av at vi i målingen for 2020 ble kåret blant de aller beste i bransjen på samfunnsansvar.

For første gang oppnådde vi platinum-nivå i sertifiseringen, noe som plasserer oss blant de én prosent beste selskapene i bransjen innen samfunnsansvar. ManpowerGroup i Norge med selskapene Manpower, Experis, Jefferson Wells og Right Management, har tidligere nådd gullnivå som plasserer oss blant de fem prosent beste selskapene.

 

Selskapene vurderes på fire områder: miljø, rettferdige arbeidsforhold, etisk forretningspraksis og bærekraftige innkjøp.

ManpowerGroup er kåret til et av verdens mest etiske selskaper for 12 året på rad.
ManpowerGroup er kåret til et av verdens mest etiske selskaper for 12 året på rad.
ManpowerGroup kåret til ett av verdens mest etiske selskap 12 år på rad

ManpowerGroup har blitt kåret som et av verdens mest etiske selskap 12 år på rad av Ethisphere Institute. Det er en anerkjennelse av arbeidet som gjøres i organisasjonen på etikk og samsvar, organisasjonskultur, styresett, samfunnsansvar og ledelse /omdømme. Experis er en del av ManpowerGroup.