Lin (42) skal reise Asia rundt mens hun jobber «Anyshore»

I april lanserte IT-konsulentselskapet Experis, avdelingen «AnyShore – en heldigital arbeidshverdag». Unikt for etableringen er at medarbeiderne selv kan velge hvor de ønsker å bo og jobbe fra.

Satsingen legger nemlig til rette for ansatte som ønsker å tilbringe mer tid på hytta, i utlandet eller har en drøm om å flytte ut av byen, men samtidig ønsker en arbeidshverdag med spennende oppgaver og kunder. Interessen for «Anyshore» har vært stor, og nå har avdelingen gjort sine første ansettelser.

Lin Experis Anyshore

Kastet seg over telefonen
Lin Bele Jacobsen (42) fra Stokke i Vestfold ble umiddelbart nysgjerrig da hun leste om prosjektet i media, og kastet seg over telefonen. Noen dager senere hadde senior UX-designeren sitt første møte med Experis.

– Jeg har blitt headhuntet til mine tidligere jobber, men denne gangen ringte jeg selv. Jeg ville ha denne jobben, forteller Bele Jacobsen.

En av grunnene til at hun fattet umiddelbar interesse for det nye prosjektet, er ønsket om å reise mer - og samtidig jobbe med store og utfordrende prosjekter og kunder.

Tre år på reisefot
Og Bele Jacobsen har allerede planene klare for hvordan hun skal jobbe «Anyshore».

– Nå står Asia for tur. Etter et opphold på Gran Canaria til etter jul, reiser jeg til Korea, India og Japan. Planen er å være på reisefot i tre år, forteller hun.

Bele Jacobsen har tidligere jobbet fra utlandet, men da i kortere perioder. Gjennom god planlegging og personlig erfaring, har hun en klar plan.

– På forhånd bestiller jeg meg plass i kontorfellesskap i de byene jeg skal reise til. Da står det en pult og venter på meg når jeg kommer. Denne plassen kan jeg leie hvor lenge eller kort tid jeg vil, og jeg har tilgang kontorfellesskapet døgnet rundt. Jeg virkelig elsker energien som er i et slikt coworking space, forteller hun.

For Bele Jacobsen er det en avgjørende faktor at hun har tilgang til kontorlokalene døgnet rundt.

– Med forskjellige tidssoner må jeg tilpasse meg kundene i Norge og deres behov, men med mange års erfaring er jeg trygg på meg selv og hva jeg kan levere. Jeg er vant til å jobbe på denne måten, og gleder meg veldig, forteller hun.

Stor pågang
Etter at Experis lanserte Anyshore-avdelingen i slutten av april, har det strømmet på med henvendelser til selskapet. Totalt har over 200 personer vist interesse for nysatsingen.

– Hittil har vi ansatt fem erfarne konsulenter som allerede er i full gang med prosjekter for kundene våre. Vi omsetter allerede for mange millioner, og har fått forsterket tankene våre om at en slik avdeling fungerer godt i praksis, og at den dekker et stort behov, sier Øyvind Stensby, som er ansvarlig for Anyshore-prosjektet i Experis.

Stensby er spesielt fornøyd med at avdelingen har tiltrukket seg konsulenter med lang erfaring fra bransjen.

– Anyshore har allerede blitt en stor suksess, men vi ønsker å ansette enda flere konsulenter. Vi håper spesielt at flere erfarne utviklere ønsker å bli en del av Experis, sier Stensby, og fortsetter:

– Anyshore er ikke bare for de som ønsker å oppleve verden mens de er jobb. Vi har ansatt personer som slet med å få hverdagen til å gå opp med den daglige pendlingen til jobb, kjøring og henting av barn på fritiden og andre nødvendige plikter. Det finnes effektive måter å løse hverdagsflokene på, sier Stensby.