Møt vår trener Stein A. J. Møllerhaug

Stein Møllerhaug Experis

Stein A. J. Møllerhaug, er en tverrfaglig ekspert på informasjonssikkerhet, forsikring, kriminalteknikk, risiko og databeskyttelse. Stein har vært i dataindustrien siden han begynte å studere informasjonsvitenskap i 1976. Han startet sin profesjonelle karriere i Digital Equipment Corporation AS Norge som trainee-programvarespesialist, og jobbet seg opp til hovedkonsulent. Han jobbet som supportspesialist, programvareutvikler, prosjektleder og til slutt hovedkonsulent.

I 1986 ble en av kundene hans hacket, og Steins karriere ble informasjonssikkerhet. Gjennom årene i Digital vant han flere utmerkelser. Han jobbet i Newbury, Storbritannia i en periode på 1,5 år som en europeisk ledende sikkerhetskonsulent. Han forlot Digital i 1994, og jobbet for en rekke selskaper, før han ble medlem av Digital i 1996 som en hoved spesialist for sikkerhet. Han forlot Digital (som i mellomtiden var blitt Compaq) for godt i år 2000 for å bli med Symantec som hoved sikkerhetskonsulent. Han bodde hos Symantec i 6 år før han begynte i Watchcom Security Group, hvor han fungerte som hovedkonsulent samt medlem av styret. Han har siden da jobbet i Steria AS, før han startet en uavhengig konsulentvirksomhet som han drev til han begynte i Experie Ciber i januar 2019.

Gjennom årene har han jobbet for mange selskaper og bransjer. Han har ledet hendelsesrespons, han har gjort risikoanalyser og vurderinger, han har laget sikkerhetsarkitekturer og han har gitt råd om implementeringer. Han forstår alle kjernebegrepene informasjonssikkerhet, både på teknisk og ledelsesnivå. Før han begynte i Experis Ciber, leverte han internasjonalt anerkjente sikkerhetskurs over hele verden, samtidig som han arbeidet med datamaskinmedisin. Nyere arbeid består i å definere, bygge og levere opplæring internt og til kunder. Han har også deltatt i ulike prosjekter, både for å etablere sikkerhetsmålinger og skape ledelsesbevissthet om informasjonssikkerhetsspørsmål.