NHO Global Future

Experis er samarbeidspartner for NHOs talentprogram Global Future, og bidrar i søke- og utvelgelsesprosessen til programmet. I flere år har Experis bistått Global Future i Oslo/Akershus og Rogaland.


Kvalitetssikring
Experis har samarbeidet tett med søsterselskapene i ManpowerGroup, Manpower og Right Management, i søke- og utvelgelsesprosessen. Experis har stått for prosjektledelse, og har sammen med Manpower og Right Management gjennomført intervjuer og assessment-øvelser. I ManpowerGroup er det stort engasjement rundt prosjektet og det har vært involvering fra alle ledere, også på konsernnivå.

Per Olav Hagås, senior rådgiver i Experis, har hatt en viktig rolle i prosessen.
- Experis og ManpowerGroup er svært stolte over å kunne bistå NHO i disse rekrutteringsprosessene. Kandidatene og deres nettverk representerer en viktig kompetanse for norsk arbeidsliv framover, sier Hagås.

For å identifisere de 25 kandidater som får plass på hvert kull blir det gjennomført en omfattende rekrutteringsprosess der også bruk av språk-, evne- og personlighetstester inngår. 
- Resultatene fra intervjuer og sertifiserte tester gir en effektiv seleksjonsprosess og god fremdrift, sier Hagås.

Viktig samarbeid
Også prosjektleder for Global Future i NHO, Torhild Hallre, er svært fornøyd med samarbeidet mellom NHO og Experis.
- Rekruttering og utvelgelse er Experis sitt spesialfelt, og det er et løft for Global Future at vi har proffe samarbeidspartnere som også representerer et viktig nettverk for karrieren videre for våre deltakere, sier Hallre.

Om Global Future:
Global Future er NHOs talentprogram for førstegenerasjons innvandrere med høyere utdanning. Programmet fokuserer på leder- og selvutvikling (AFF), styrekompetanse (BI) og retorikk (Retorisk Institutt), og strekker seg over 16 måneder med 19 heldagssamlinger. Alle deltakerne får en personlig mentor med lederbakgrunn i anerkjente virksomheter. Målet med Global Future er å mobilisere høyt utdannede mennesker med flerkulturell bakgrunn for videre kvalifisering til lederposisjoner og styreverv i privat og offentlig sektor.

Saken er publisert med godkjennelse fra NHO.