Experis sertifiserer tretti rekrutteringsrådgivere

Experis sertifiserer tretti rekrutteringsrådgivere

Økte krav til dokumentert rekrutteringskompetanse, gjør at konsulent- og rekrutteringsselskapet Experis AS i ManpowerGroup sender sine rådgivere på DNV-sertifiseringskurs. 

Rekruttering som fag utøves ulikt avhengig av person, miljø og organisasjon. Dette medfører store variasjoner med hensyn til kompetanse, metodikk og kvalitet i rekrutterings-prosessene. Behovet for økt profesjonalitet i rekrutteringsbransjen lå derfor til grunn da DNV GL utarbeidet sin standard for sertifisering av rekrutteringspersonell.

Sertifiserer alle

Experis AS, konsulent- og rekrutteringsselskap i ManpowerGroup, utfører flere hundre rekrutteringer til faste og midlertidige stillinger hvert år. Selskapets prosesser er kvalitetssikret og godkjente av DNV GL gjennom ISO-sertifisering, og flere av selskapets rådgivere har allerede individuelle godkjennelser etter DNVs standarder. Nå har Experis-ledelsen satt seg som mål at alle deres rådgivere gjennomfører det individuelle sertifiseringsprogrammet fra DNV i løpet av 2015.

Reduserer risiko for kunden

- Våre prosesser er allerede gode, men vi ønsker å tilby våre kunder best mulig kvalitet og forutsigbarhet i rekrutteringsprosessene. Dermed reduserer vi risikoen for feilansettelser og bidrar til at kundene lykkes i sin virksomhet. Samtidig ser vi også at det i større anbudsprosesser stilles krav om at tilbyders personell skal ha dokumentert rekrutteringskompetanse for å være med i konkurransene – og det ønsker vi jo, forklarer Trygve Solem, konserndirektør i Experis AS.

- I tillegg til kundeperspektivet er sertifiseringen også viktig kompetanseheving og videreutvikling for våre ansatte. Det er et mål at flest mulig blir sertifisert, men vi ser også nytten av at mange får med seg kurset, sier Solem.

Økt profesjonalitet

Per Olav Hagås i Experis, deltok i utviklingen av standarden sammen med DNV GL.

- Sertifikatets hensikt er å bidra til at kvalitativ og dokumenterbar metodikk anvendes, noe som gir økt profesjonalitet og mer effektive og lønnsomme rekrutteringsprosesser. Samtidig får også HR-ansatte mulighet til å dokumentere sin real- og/eller akademiske kompetanse i rekrutteringsfaget, med hensyn til optimal bruk av metodikk, arbeidsrett/juss og etikk, forteller Hagås.

Ifølge DNV GL har over 300 personer gjennomgått DNV-sertifiseringen. Om lag halvparten er ansatt i bemannings- og rekrutteringsselskaper, resten er ledere og ansatte i HR-avdelinger.

For mer informasjon, kontakt Sven Fossum, informasjonssjef ManpowerGroup, tlf 930 24 314