Experis: Ny regiondirektør med hjerte for havnæringene

Experis: Ny regiondirektør med hjerte for havnæringene

– Vestlandet er en region som er full av muligheter og som står midt i det grønne skiftet, sier Hege Solbakken, ny regiondirektør for Experis SørVest.

Solbakken kjenner regionen godt og har lang erfaring innen lederrekruttering og rådgivning i privat sektor. Hun har også tolv år i politikken bak seg. Nå får hun ansvaret for 150 ansatte hos Experis.

– Jeg gleder meg til å sette Experis tydelig på vestlandskartet. Vi har kompetanse som er viktig for regionen. For meg er det meningsfullt å kunne bidra til å løfte frem den kompetansen og få de dyktige kandidatene ut i arbeid, sier Solbakken.

Tar engasjementet videre

Hege Solbakken vokste opp i et gründermiljø i Austevoll i nærheten av Bergen, der havnæringene står sterkt. Lidenskapen for havnæringene har hun tatt med seg i det profesjonelle livet, blant annet i sin rolle som administrerende direktør i Offshore Media Group og leder for Maritimt Forum.

Med politisk erfaring fra tre regjeringer har hun også fått mulighet til å dyrke sin interesse for samfunnsspørsmål.

– For å skape verdier og nye arbeidsplasser, er både offentlig og privat sektor avhengig av at vi har den beste kompetansen. Vi har flere tradisjonsrike bransjer på Vestlandet som står midt i en digital omstilling nå, blant annet shipping-, finans- og energisektoren. Det er avgjørende å finne kvalifiserte kandidater som kan lede an og gjøre en forskjell, sier hun.

Kontor med driv

Experis SørVest er en viktig aktør innen konsulent- og rekrutteringstjenester i regionen, og er i sterk vekst. I sin nye rolle skal Solbakken blant annet jobbe for å finne nye forretningsmuligheter og videreutvikle markedsstrategien for regionen, i tillegg til å lede kontoret.

– Jeg gleder meg stort til å bli kjent med de dyktige medarbeiderne våre. Vi i Experis skal tilby Vestlandet ettertraktet kompetanse i en brytningstid, avslutter hun.

Solbakken blir en del av ledergruppen i Experis Norge, og rapporterer til konserndirektør Trygve Solem.


Fakta om Experis

  • Et selskap i ManpowerGroup.
  • Norges største konsulent- og rekrutteringsselskap.
  • Tilbyr konsulenttjenester, prosjektløsninger og rekrutteringstjenester innen fagområdene Engineering, Finance og IT.
  • Experis Executive leverer primært tjenester innen lederutvelgelse.
  • Representert i Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo.
  • Til sammen rundt 900 ansatte.
  • Experis Norge har hovedkontor i Oslo og ledes av konserndirektør Trygve Solem.


For mer informasjon, vennligst kontakt: Sven Fossum, kommunikasjonsdirektør, ManpowerGroup Norge Telefon: +47 930 24 314 E-post: sven.fossum@manpowergroup.no