Ettertraktet utviklerkompetanse etter 3 måneder ved Experis Academy

Ettertraktet utviklerkompetanse etter 3 måneder ved Experis Academy

IT-faget er i rask utvikling og behovet i arbeidsmarkedet er i endring. Experis Academy møter virksomheters etterspørsel etter oppdatert IT-kompetanse. Nå er det første kullet på vei ut i arbeidsmarkedet, og neste kull starter opp i februar.

– Jeg er opprinnelig utdannet innen fysikk, elektronikk og datateknologi med en mastergrad fra Universitetet i Oslo. Etter studiene så jeg at jeg likte programmering best og begynte å søke etter IT-jobber, men oppdaget tidlig at jeg manglet den faglige bakgrunnen som skal til for å få en god stilling som utvikler, sier Scott Levkowetz (26).

Slipper å bruke tid på utdatert kompetanse

Mens han søkte jobber ble han oppringt av Experis og tilbudt plass ved Experis Academy.

– Jeg forstod raskt at Experis Academy hadde et opplegg som var perfekt for meg som ønsket en jobb som IT-utvikler. Man kan si at jeg ble «headhuntet» og nå er jeg ferdig med tre måneders intensivkurs, sier han.

Det han likte spesielt godt med Experis Academy er at innholdet er rettet mot reelle behov i dagens arbeidsmarked. De tre første månedene ved Experis Academy kombinerer derfor teori, casearbeid og et sertifiseringsløp i Java.

– Alle teknologiene vi lærte er noe IT-bedrifter er på utkikk etter i dag, og man slipper å bruke tid på å lære om teknologier som er utdatert. I tillegg lærte vi å jobbe med rammeverk som er relevante i bedrifter med behov for utviklere, sier Levkowetz.

Følges nøye opp gjennom hele programmet

De tre første månedene med intensiv læring i Java er fullført, og han skal nå ta læringen ut i praksis.

– Fordelen med bakgrunnen fra Experis Academy er at jeg kan vise til konkret erfaring med utvikling i jobbintervjuene. Jeg kan vise til produkter jeg har vært med å utvikle i stedet for bare eksamenspapirer, sier han.

Levkowetz er spesielt interessert i utvikling av systemer for datainnsamling og databehandling. Han ser også på maskinlæring som et spennende og fremtidsrettet fagområde.

– Jeg får veldig god oppfølging av Experis gjennom hele programmet og føler at jeg er i trygge hender. Alt jeg trenger å stille med er oppdatert kunnskap, erfaring og en positiv personlighet, sier han.

– Jeg anbefaler alle andre som er i min situasjon å søke om opptak ved Experis Academy. Man får kjennskap til det bedrifter ser etter i dag, og siden IT-faget utvikler seg veldig raskt er det viktig å ha kjennskap til det siste av verktøy og teknologier. Experis Academy gir deg kompetanse og erfaringer som alltid vil komme godt med i et jobbintervju. Nå gleder jeg meg til å bruke kompetansen for å løse konkrete problemstillinger, avslutter Levkowetz.

Experis Academy tilbyr spesialiseringsprogram innen IT. Programmene er nøye utviklet i samarbeid med virksomheter som er ledende innen IT og Noroff, School of technology and digital media. 

Les mer på experisacademy.no.