Tre måneders intensivkurs og klar for konsulentoppdrag

Tre måneders intensivkurs og klar for konsulentoppdrag

Veien fra skolebenken til yrkeslivet er en utfordring for mange. Nå har Snorre Hukkelås (28) snart fullført et tre måneder langt intensivkurs i regi av Experis Academy for å gjøre seg klar for en hverdag som IT-utvikler.

- Jeg har en bachelorgrad som maskiningeniør og en mastergrad innen industriell kybernetikk fra NTNU. I tillegg har jeg jobbet innen håndverk, for et flyttebyrå, som personlig trener og hatt sommerjobber som ingeniør innen 3D-modellering, hardware og programmering. Allikevel hadde jeg problemer med å finne en relevant jobb etter fullført utdannelse, sier Hukkelås.

Han forteller om et arbeidsmarked preget av krav om spisskompetanse han ikke kunne vise til.

- Det var en utfordring å finne en relevant jobb siden jeg hadde en så bred bakgrunn uten spisskompetanse. Jeg var på flere intervjuer og mange arbeidsgivere syntes det var interessant med min tverrfaglig bakgrunn, men jeg fikk allikevel ikke relevante jobbtilbud. Jeg fikk inntrykk av at mangel på spisskompetanse var bakgrunnen for at jeg ikke fikk jobbene jeg søkte på, sier han. Etter opptaket ved Experis Academy ser han igjen lyst på fremtiden.

Myk overgang fra studier

Hukkelås forteller at det var en tilfeldighet at han oppdaget Experis Academy.

- Jeg søkte på flere jobber innen engineering og IT og kom over en annonse for Experis Academy. Jeg synes det så ut som et spennende opplegg siden jeg fikk muligheten til å få spisskompetansen som ofte er etterspurt. I tillegg var det en myk overgang fra studier til jobb, sier han.

Etter tre måneder med opplæring i relevante rammeverk og konkrete oppgaver føler han seg nå klar for yrkeslivet.

- Jeg så at kurset ville bli krevende siden det var veldig mye å lære på kort tid. Det har vært en bratt læringskurve, men nå har jeg den kompetansen som skal til for å løse konkrete oppgaver ute hos kunder. Bakgrunnen fra Experis Academy gjør meg bedre rustet til å kunne produsere så tidlig som mulig i praksisperioden som vi nå snart skal ut i, sier han.

Oversikt over utviklingsprosesser

Hukkelås forteller om et kursprogram som både har vært lærerikt og spennende.

- Tidligere hadde jeg bare delvis kunnskap om enkelte rammeverk, men aldri satt de sammen for å utvikle et konkret produkt. Nå har jeg lært å sette sammen flere verktøy for programvareutvikling og har fått oversikt over hele utviklingsprosessen bak ulike IT-løsninger, sier han og tilføyer:

- Jeg har fått et bredere perspektiv og et grunnlag for å kunne velge de beste verktøyene for å løse ulike problemstillinger.

Læringsorientert sosialt miljø

Som innflytter til Oslo har Experis Academy også gitt han et sosialt miljø han trives godt i.

- Experis har gjort en veldig god jobb med å sette sammen en likesinnet gjeng hvor alle er interessert i å lære bort egen kunnskap. Dette gjør at terskelen er lav for å stille spørsmål og at ingen er redde for å spørre om ting de ikke forstår, sier han.

- I tillegg er det mange sosiale aktiviteter som gjør at vi blir bedre kjent med hverandre. Her kan alle snakke med alle, noe som skaper et veldig godt sosialt miljø. Nå gleder vi oss til å ta fatt på konkrete oppgaver ute hos kundene, avslutter Hukkelås.

Experis Academy rekrutterer nå til ny oppstart i februar 2019. Les mer på experisacademy.no

Eller kontakt Marko Valsamidis på tlf. 48 50 13 07 eller per e-post Marko.Valsamidis@manpowergroup.no


Kilder: 

Snorre Hukkelås, deltaker