Største IT-mangel siden 2007

Største IT-mangel siden 2007

Sliter bedriften din med å få tak i riktig IT-kompetanse? Da er du ikke alene. Mangelen på IT-kompetanse i Norge er tilbake på 2007-nivå, viser ny undersøkelse.

Mangelen på IT-personell er på sitt største siden før 2007. I 2007 hadde iPhone akkurat blitt lansert og Facebook fikk sine første brukere i Norge. I 2017 har nye muligheter innenfor digitalisering igjen ført IT-kompetanse inn på listen over jobber det er vanskelig å fylle.

– I dag har vi tilgang på informasjon uansett hvor vi går og gode IT-løsninger er virksomhetskritisk i mange bransjer. Å utnytte potensialet krever en spisskompetanse som er svært ettertraktet, sier Trygve Solem, konserndirektør for Experis i Norge.

Slik spisskompetanse kan være vanskelig å finne. I ManpowerGroups undersøkelse om arbeidsmarkedet svarer 59 prosent av norske arbeidsgivere at mangel på teknisk spisskompetanse er en av hovedårsakene til at utlyste stillinger blir stående tomme.

– Rask teknologisk utvikling skaper et gap mellom arbeidsgivers behov for spisskompetanse og den kompetansen ansatte har. Heldigvis kan IT-konsulenter i mange tilfeller tette gapet, sier Solem.

Verdens nest-mest etterspurte

Også globalt er det mangel på IT-kompetanse. På ManpowerGroups globale liste over jobber det er vanskelig å fylle, er IT-personell på andreplass. IT har klatret syv plasser siden fjorårets måling. Det indikerer sterk etterspørsel etter dataferdigheter verden over.

Etterspørselen er størst i Øst-Asia, hvor IT-personell topper listen for første gang på over ti år. Men også i Vesten er det større mangel på digital kompetanse. I USA viser tallene at det mest ettertraktede IT-personellet er prosjektledere, analytikere og Java eller .Net-utviklere.

– USA er ofte en indikasjon på hvilke behov som vil melde seg i fremtiden. Vi venter den samme utviklingen i det norske arbeidsmarkedet i tiden som kommer, sier Solem.

Dette er de ti vanskeligste jobbene å finne folk til

ManpowerGroup har spurt norske bedrifter om deres utfordringer innenfor rekruttering. Her er listen over yrkesgruppene det er vanskeligst å finne folk til:

1. Faglært arbeidskraft

2. Selgere

3. Teknikere

4. Juridisk personale

5. Leger og helsepersonell (ikke sykepleiere)

6. IT-personell

7. Sekretærer, resepsjonister og administrative assistenter

8. Sjåfører

9. Ingeniører

10. Regnskap & økonomimedarbeidere

IT-personell er på listen over Norges ti vanskeligste jobber å fylle for første gang siden 2013.

Les mer om den globale Talent Shortage-undersøkelsen her.

Om Experis Norge

Experis er Norges største konsulent- og rekrutteringsselskap. Vi tilbyr rekruttering, prosjektløsninger og høyt kvalifiserte konsulenter innen ingeniørfag, IT og økonomi. Experis Executive rekrutterer toppledere og nøkkelpersoner innen privat og offentlig sektor. Blant våre kunder finner du over 90 prosent av Norges største børsnoterte selskaper. Experis er en del av ManpowerGroup og er kåret til et av verdens mest etiske selskaper.


For mer informasjon:

Informasjonssjef Sven Fossum, ManpowerGroup (930 24 314) sven.fossum@manpowergroup.no