Experis Academy: Skreddersydd IT-utdanning tilpasset næringslivet

Experis Academy: Skreddersydd IT-utdanning tilpasset næringslivet

14% av alle nyutdannede innen IT får ikke jobb. Likevel klarer ikke markedet å rekruttere tilstrekkelig mange IT-kompetente kandidater. Hvordan kan dette ha seg?  – Vi må øke nyutdannedes spisskompetanse og i tillegg tilby kortidsutdanninger for å opprettholde kompetansen til dem som allerede er ansatt, sier direktør Marko Valsamidis.

– Dette var en av årsakene til at vi startet opp i fjor, sier Marko Valsamidis som er direktør for Experis Academy, en utdanningsinstitusjon som kan være løsningen på IT-utfordringen.

60% av bedriftene i Norge rapporterer at behovet for IT-kompetanse er det største hinderet for vekst, men bedriftene var tydelige på at de nyutdannede ikke hadde verken nødvendig kompetanse eller var oppdatert på det nyeste innen teknologi.

Fremtidens utdanning

Experis Academy har utviklet Upskillprogrammet, som gir studentene en ettertraktet spisskompetanse.

– Vi tilbyr tre måneder med intensiv kursing hvor studentene kombinerer teori med praksis for å lære seg det bedriftene spesifikt etterspør. Deretter tilbringer de 12 måneder hos noen av Norges ledende IT-utviklingsmiljøer. Jeg tror denne formen for kompetanseheving vil bli mer og mer aktuell, også innenfor andre fagområder, sier Valsamidis.

Teori må kombineres med praksis

– Det er nok av dyktige og ambisiøse studenter, men når selve utdanningen er utdatert og lite praktisk blir det en utfordring når de skal ut i arbeidslivet, påpeker Valsamidis. 

Siden oppstarten i fjor har Experis Academy allerede uteksaminerte 104 studenter, og de samarbeider med spennende aktører som Posten, Vipps, Sparebank1 og Storebrand.

Intern kompetanseheving

Experis Academy ser at interessen for å tilrettelegge for videreutdanning av egne ansatte øker, og snart kan de tilby en fleksibel løsning for dette.

– Det finnes mange aktører med allerede dyktige utviklere, men bransjen har endret seg og de kan ha feil eller utdatert IT-kompetanse. Dette kan dessverre føre til interne nedskjæringer og kjøp av ekstern kompetanse i stedet. Jeg er overbevist om at utdanningstilbudene vi tilbyr kan bidra til at bedriftene slipper å nedbemanne når de heller kan ta valget om å videreutdanne ansatte de allerede vet er dyktige, sier han engasjert.

– Fremover vil behovet for dem med flerfaglig kompetanse øke, og det er her vi kan bistå.