Global personvernpolicy for ManpowerGroup

Gjeldende fra: 1. desember 2015

ManpowerGroup tar personvernet alvorlig. Denne globale personvernpolicyen gjelder for (1) våre jobbsøkere, (2) personer vi leier ut eller plasserer i jobb hos en av våre kunder, eller enkeltpersoner som vi hjelper med å bytte jobb, (3) brukere av nettstedene og appene våre, og (4) representanter for våre kunder og leverandører.  Denne policyen gjelder ikke for ansatte internt i ManpowerGroups administrasjon.

Policyen beskriver personopplysninger vi samler inn, hvordan vi bruker denne informasjonen, hvem vi deler den med, og hvilke rettigheter og valg enkeltpersoner har når det gjelder hvordan vi bruker opplysningene vi har om dem. Vi beskriver også hvilke tiltak vi iverksetter for å sikre informasjonssikkerhet, og hvordan du kan kontakte oss om vår personvernpraksis og benytte deg av rettighetene dine.

Klikk på en av koblingene nedenfor for å gå direkte til avsnittet som står oppført:

Informasjon vi samler inn

Vi samler inn personopplysninger om deg på ulike måter, som eksempel via nettstedene våre og sosiale medier, på arrangementer og via telefon og mail, via jobbsøknader og rekruttering, og i forbindelse med vårt samarbeid med kunder og leverandører. Vi kan samle inn følgende typer personopplysninger

 • Kontaktopplysninger (som navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer m.m.)
 • Brukernavn og passord når du registrerer deg på våre nettsteder
 • Informasjon du oppgir om personer du vil at vi skal kontakte
 • Annen informasjon du måtte oppgi til oss, slik som i spørreundersøkelser eller via «Kontakt oss»-funksjonen på våre nettsteder.

Hvis du søker på en stilling, kan vi også samle inn følgende personopplysninger

 • Oversikt over tidligere ansettelser og utdanning
 • Språkferdigheter og andre jobbrelaterte ferdigheter
 • Fødselsnummer annet statlig utstedt ID-nummer
 • Fødselsdato
 • Kjønn
 • Bankkontoinformasjon
 • Statsborgerskap og status for arbeidstillatelse
 • Nasjonalt identifikasjonskort
 • Helserelaterte opplysninger når relevant for stilling
 • Bakgrunnssjekker
 • Skatterelatert informasjon
 • Informasjon fra referanser   
 • Informasjon i CV, informasjon du oppgir om yrkesinteresser samt andre opplysninger om kvalifikasjoner for ansettelse

I tillegg kan vi samle inn informasjon du oppgir om andre personer, slik som informasjon om nærmeste pårørende ved nødstilfeller.

Informasjon som samles inn automatisk

Når du besøker nettstedene våre, kan vi samle inn visse opplysninger automatisk, slik som «cookies» (informasjonskapsler), «web beacon» (nettsignaler) og logger for webtjenere. Informasjonen vi kan samle inn på denne måten, omfatter IP-adresse, unik identifikator for enhet, egenskaper for nettleser, egenskaper for enhet, operativsystem, språkinnstillinger, henvisende URL-adresser, informasjon om utførte handlinger på våre nettsteder, dato og klokkeslett for besøk på våre nettsteder og annen bruksstatistikk.  En «cookie» er en fil som nettsteder sender til den besøkendes datamaskin eller en annen Internett-tilkoblet enhet for å identifisere den besøkendes nettleser eller lagre informasjon eller innstillinger i nettleseren.  En «web beacon» kalles også en Internett-kode, pikselkode eller gjennomsiktig GIF. Den kobler nettsider til nettlesere og deres informasjonskapsler, og brukes til å overføre informasjon som er samlet inn via informasjonskapsler, tilbake til en nettserver.  Gjennom disse automatiske innsamlingsmåtene kan vi få tak i «clickstream data», som er en logg over koblingene og annet innhold som en besøkende klikker på når han/hun navigerer rundt på et nettsted.  Mens den besøkende klikker seg gjennom nettstedet, kan det bli samlet inn og lagret en oppføring over handlingen.  Vi sammenstiller automatisk visse dataelementer vi har samlet inn, slik som informasjon om nettleser, med annen informasjon vi har skaffet om deg, slik at vi kan vite om du for eksempel har åpnet en e-post vi har sendt til deg.  Nettleseren din kan fortelle deg hvordan du kan bli varslet når du mottar visse typer informasjonskapsler eller hvordan du begrenser eller deaktiverer visse typer informasjonskapsler.  Vær imidlertid oppmerksom på at du ikke kan bruke alle funksjonene på nettstedene våre hvis du ikke har informasjonskapsler. I den grad det er påkrevd av gjeldende lovgivning vil vi innhente ditt samtykke før vi samler inn personopplysninger ved hjelp av informasjonskapsler eller tilsvarende verktøy.  

Leverandørene av tredjeparts apper, verktøy, kontrollprogrammer og plugin-moduler på våre nettsteder, slik som delingsverktøy på sosiale medier, kan også automatisk samle inn informasjon om din bruk av disse funksjonene.  Denne informasjonen samles inn direkte av leverandørene av funksjonene, og er underlagt personvernpolicyene eller personvernerklæringene til disse leverandørene. Med forbehold om gjeldende lovgivning er ManpowerGroup ikke ansvarlig for disse leverandørenes informasjonspraksis.

Slik bruker vi informasjonen vi samler inn

Vi bruker informasjonen som er beskrevet ovenfor til å utføre følgende aktiviteter (hvis det er tillatt i henhold til lokal lovgivning):

 • Tilby bemanningsløsninger og få personer i arbeid
 • Opprette og administrere nettkontoer
 • Utføre betalinger
 • Håndtere forholdet til kunder og leverandører
 • Sende ut reklamemateriell, varsle om ledige stillinger og annen kommunikasjon
 • Informere om, og administrere deltakelse i, spesielle arrangementer, markedsføring, programmer, tilbud, spørreundersøkelser, konkurranser og markedsundersøkelser
 • Svare på henvendelser fra den enkelte
 • Drive, evaluere og forbedre virksomheten vår (inkludert utvikle, styrke, analysere og forbedre tjenestene våre, administrere kommunikasjonen, foreta dataanalyser og utføre regnskapsføring, revisjon og andre interne funksjoner)
 • Beskytte mot, identifisere og forsøke å forhindre svindel og andre ulovlige aktiviteter, rettskrav og annet erstatningsansvar
 • Følge og støtte gjeldende juridiske forskrifter, relevante bransjestandarder, kontraktmessige forpliktelser og våre policyer

I tillegg til aktivitetene som nevnt ovenfor, og hvis du er en medarbeider, eller søker på en stilling vil vi bruke informasjonen som er beskrevet i denne globale personvernpolicyen til å gjøre følgende:

 • Tilby deg jobbmuligheter og arbeid
 • Ivareta personaladministrasjon, inkludert administrasjon av betingelser, lønn, prestasjonsoppfølging m.m.
 • Tilby deg andre tjenester, slik som opplæring, karriererådgivning og hjelp til å bytte jobb  
 • Vurdere dine kvalifikasjoner til stillinger
 • Utføre dataanalyser, slik som å (i) analysere vår database over jobbsøkere og medarbeidere, (ii) evaluere individuell prestasjonsevne og jobbrelaterte ferdigheter, (iii) identifisere manglende ferdigheter, (iv) bruke informasjon til å finne enkeltpersoner og potensielle muligheter, og (v) analysere (trender om arbeidsmarkedet)

Vi kan også bruke informasjonen på andre måter som vi gir spesielt beskjed om, eller vi gir beskjed før vi samler den inn.

I tillegg kan vi bruke informasjon som er samlet inn via informasjonskapsler, nettsignaler, piksler, logger for nettservere og andre automatiske opplysninger, til å (i) tilpasse våre brukeres bruk av våre nettsteder, (ii) vise innhold ut fra våre brukeres interesser og måten våre brukere bruker nettstedene våre på, og (iii) administrere våre nettsteder og andre aspekter ved virksomheten vår. I den grad det er påkrevd av gjeldende lovgivning vil vi innhente ditt samtykke før vi samler inn opplysninger ved hjelp av informasjonskapsler eller tilsvarende automatiske verktøy.

Vi kan også bruke tredjeparts analysetjenester på våre nettsteder, slik som Google Analytics og Adobe Omniture. Analyseleverandørene som administrerer disse tjenestene bruker teknologier som informasjonskapsler, logger for nettservere og nettsignaler, til å hjelpe oss med å analysere din bruk av våre nettsteder. Informasjonen som samles inn via disse verktøyene (inkludert IP-adresse), kan bli videresendt til disse analyseleverandørene og andre relevante tredjeparter som bruker informasjonen, for blant annet å evaluere bruken av nettstedene. Hvis du vil vite mer om disse analysetjenestene og hvordan du kan takke nei til dem, kan du besøke følgende nettsteder:

Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Adobe Analytics: http://www.adobe.com/privacy/analytics.html#1

Interessebasert reklame

På våre nettsteder kan vi samle inn informasjon om dine nettaktiviteter for å tilby deg reklame for produkter og tjenester som er i tråd med dine interesser. Vi kan også innhente informasjon til dette formålet fra tredjeparts nettsteder som viser våre reklamer. Dette avsnittet i vår globale personvernpolicy inneholder detaljer og beskriver hvordan du kan benytte deg av mulighetene dine.

Du kan se enkelte reklamer på andre nettsteder fordi vi er knyttet til tredjeparts reklamenettverk. Gjennom slike reklamenettverk kan vi få frem budskapet til brukerne ved hjelp av demografiske, interessebaserte og kontekstuelle midler. Gjennom reklamenettverkene kan vi spore dine nettaktiviteter over tid ved å samle inn informasjon via automatiske verktøy, inkludert ved hjelp av tredjeparts informasjonskapsler, logger for nettservere, piksler og nettsignaler. Nettverkene bruker denne informasjonen til å vise deg reklamer som kan være tilpasset dine interesser. Informasjonen som våre reklamenettverk kan samle inn på våre vegne, omfatter opplysninger om dine besøk på nettsteder som viser ManpowerGroup-reklamer, slik som sidene eller reklamene du viser og handlingene du utfører på nettstedene. Denne datainnsamlingen foregår både på våre nettsteder og på tredjeparts nettsteder som er med i disse reklamenettverkene. Denne prosessen hjelper oss også med å spore hvor effektiv våre markedsføringstiltak faktisk er. Hvis du vil vite hvordan du takker nei til slik interessebaserte reklame fra reklamenettverk, kan du besøke http://www.aboutads.info/choices/. I den grad det er påkrevd av gjeldende lovgivning vil vi innhente ditt samtykke før vi bruker informasjonen din til interessebasert reklame.

Våre nettsteder er ikke utviklet til å reagere på «Do Not Track»-signaler fra nettlesere.

Informasjon vi deler

Vi oppgir ingen personopplysninger vi samler inn om deg, unntatt slik det er beskrevet i denne globale personvernpolicyen eller i egne erklæringer som blir gitt i forbindelse med spesielle aktiviteter. Vi deler personlig informasjon med leverandører som utfører tjenester på våre vegne basert på våre instrukser. Vi tillater ikke at disse leverandørene skal bruke eller oppgi informasjonen, hvis det ikke er nødvendig for å utføre tjenester på våre vegne eller oppfylle juridiske krav. Vi kan også dele dine personopplysninger (i) med våre datterselskaper og søsterselskaper, (ii) hvis du er jobbsøker, med kunder som kan ha ledige jobbmuligheter eller er interessert i å ansette våre jobbsøkere, og (iii) med andre vi samarbeider med, for å finne en jobb til deg.

I tillegg kan vi oppgi informasjon om deg (i) hvis loven eller en rettsprosess krever at vi gjør det, (ii) til lovmyndigheter eller andre statlige instanser der det foreligger en forespørsel om rettmessig redegjørelse, og (iii) når vi mener en redegjørelse er nødvendig eller riktig for å forhindre fysisk skade eller økonomisk tap, eller i forbindelse med etterforskning ved mistanke om eller faktisk straffbar eller ulovlig aktivitet. Vi forbeholder oss også retten til å overføre personopplysninger vi har om deg i tilfelle vi selger eller overfører hele eller en del av vår virksomhet eller våre verdier (inkludert ved en omorganisering, virksomhetsoverdragelse, oppløsning eller avvikling).

Informasjon som er samlet inn via tredjeparts plugin-moduler og kontrollprogrammer på nettstedene (slik som informasjon om din bruk av et delingsverktøy på sosiale medier), blir samlet inn direkte av leverandørene av plugin-modulene og kontrollprogrammene. Denne informasjonen er underlagt personvernpolicyene til leverandørene av plugin-modulene og kontrollprogrammene, og ManpowerGroup er ikke ansvarlig for disse leverandørenes informasjonspraksis.

Dine rettigheter og valgmuligheter

Vi tilbyr deg visse valgmuligheter i forbindelse med de personopplysningene vi samler inn om deg og hvordan vi kommuniserer med deg. Hvis du vil oppdatere preferansene dine, be oss om å fjerne informasjonen din fra våre adresselister, benytte deg av dine rettigheter eller sende inn en forespørsel, kan du kontakte oss som beskrevet i avsnittet «Slik kontakter du oss» i denne globale personvernpolicyen. Du kan også kontakte din kontaktperson i ManpowerGroup eller kontakte oss på privacy@manpower.no. Du kan be om tilgang til å se personopplysninger vi oppbevarer om deg eller be om at vi retter, endrer, sletter eller blokkerer informasjonen ved å kontakte oss som oppgitt nedenfor. Der loven tillater det kan du trekke tilbake samtykker du tidligere har gitt oss eller når som helst gi tilbakemelding på legitimt grunnlag mot bruken av dine personlige opplysninger, så skal vi følge respekterer ønskene dine fremover.

Hvis du vil vite mer om hvordan du takker nei til slik interessebasert reklame fra reklamenettverk, kan du besøke forbrukernes avmeldingsside på http://www.aboutads.info/choices/.

Dataoverføringer

Vi kan overføre personopplysninger vi samler inn om deg til land utenfor Norge hvis nødvendig. Disse landene har kanskje ikke de samme personvernlovene som i landet der du først oppgav informasjonen. Når vi overfører informasjonen din til andre land, vil vi beskytte denne informasjonen som beskrevet i denne globale personvernpolicyen.

Hvis du er bosatt i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) eller i Sveits, vil vi følge gjeldende juridiske forskrifter som gir fullgod beskyttelse for overføringen av personopplysninger til mottakere i land utenfor EØS eller Sveits.

Slik beskytter vi personopplysninger

Vi opprettholder administrative, tekniske og fysiske sikkerhetstiltak som er utviklet for å beskytte personopplysninger du oppgir mot tilfeldig, ulovlig eller uautorisert sletting, tap, endring, tilgang, fremlegging eller bruk.

Koblinger til tredjeparts nettsteder, apper og tjenester

Av praktiske hensyn og til informasjon kan våre nettsteder inneholde koblinger til tredjeparts nettsteder, apper og tjenester som kan være drevet av selskaper som ikke er tilsluttet ManpowerGroup. Disse selskapene kan ha sine egne personvernerklæringer eller personvernpolicyer, og vi anbefaler på det sterkeste at du leser gjennom dem. Vi er ikke ansvarlig for personvernpraksisen til nettsteder, apper eller tjenester som ikke drives av ManpowerGroup.

Oppdateringer av vår globale personvernpolicy

Denne globale personvernpolicyen (inkludert alle tillegg) kan bli jevnlig oppdatert for å gjenspeile endringer i vår praksis for personopplysninger. Ved betydelige endringer vil vi varsle deg ved å legge ut en tydelig merknad på våre nettsteder, og øverst i policyen vil det stå når den sist ble oppdatert.

Slik kontakter du oss

Hvis du har spørsmål eller kommentarer om denne globale personvernpolicyen kan du skrive til:

                                            ManpowerGroup Inc.
                                            Attn: General Counsel
                                            100 Manpower Place
                                            Milwaukee, WI 53212

Hvis du er bosatt i EU, kan du kontakte:

                                            Experis
                                            Attn: Director of Legal Affairs, EMEA
                                            The Helicon
                                            One South Place
                                            London EC2M 2RB
                                            United Kingdom

Hvis du vil benytte deg av rettighetene dine, eller vil at vi skal oppdatere informasjonen vi har om deg eller dine preferanser, kan du kontakte din kontaktperson i ManpowerGroup eller sende en mail til  privacy@manpower.no.